vineri, decembrie 21, 2007

Exista un motiv

Există un motiv pentru care ni se întâmplă totul… Cred că există o Raţiune Superioară care ne teleghidează, lasând-ne doar iluzia că avem liber arbitru …
Există determinări “de sus” ale traseului “pionilor” implicaţi în “luptă”. Între o persoană spiritualizată şi una net inferioară, sau între două persoane cu concepţii diferite de viaţă, cu greu poate exista o relaţie… Compromisul trebuie utilizat permanent, întrucât între cele două sexe există deosebiri psihologice, de gândire, de optică asupra realităţii precum şi de modalităţi de acţiune… În viaţă suntem puşi faţă în faţă cu tot felul de “adversari” care participă la desăvârşirea capacităţilor şi pregătirii tale.
În viaţă, primim ce dăruim. Bine, Rău sau ambele amestecate.
Cea mai grea parte e să admitem că şi noi înşine putem greşi. E greu de recunoscut că timp de zeci de ani am gândit greşit. Analizând retroactiv, concluzionăm că fiecare dintre noi suntem propriul nostru duşman, uneori şi pentru faptul că poate am ales calea comodă şi nu cea normală – prin noi înşine - pentru rezolvarea problemelor... Când realizăm asta, ne vine greu să ne iertăm – durează ani de zile.

Trecutul te-a rănit. “Şterge” trecutul, el nu mai există, nu-l mai poţi retrăi.
Autosugestia e cea mai puternică armă a ta. Ea te poate ajuta să regăseşti Credinţa, în Dumnezeu, Spiritul Universal, sau în oricine altcineva crezi.
Ar trebui să învăţăm din trecut.... nu-l poţi "şterge"? Dar nici să-l retrăieşti ! … Greu de înghiţit (!) dar niciodată nu vom fi toţi la acelaşi nivel.