miercuri, mai 27, 2009

Rasul face bine sanatatii sufletului



Imi place ca iti dai seama ca nu stii. Deci, inteligent cum te afli, trebuie sa:
Inveti sa te detasezi de noroi. Nimanui nu ii plac distrusii si indureratii.
Mi-ar placea sa bagi la cap ceva: De durerea ta, trebuie sa razi.
Asta inseamna sa supravietuiesti si sa ai simtul umorului.

Schimbare - Sanchi (partea IV)


Te vei lamuri pe parcurs. Asta daca nu le vei lasa alora mai prostani ca tine, sansa sa se ridice si tu sa fii cel calcat in picioare (am observat ca se practica asta, mai nou), asta daca nu te vei sinucide, asta daca nu vei renunta, ci vei lupta in continuare, pentru ce esti tu, pentru ce vrei tu, nu pentru cine esti in fata altora, nu pentru ce vor altii, nu pentru o bucata de paine sau sa ai ce sa pui pe masa, sau sa ai cu ce te imbraca, sau bilet de tramvai/metrou. Astea sunt nimicuri. Sunt altele care primeaza. Sunt altele pentru care chiar merita sa respiri si sa nu iti pui streangul. Sunt altele pentru care merita sa… mai amani punerea streangului. Probabil nu iti va spune nimeni ca e usor. Dimpotriva. Iti vor spune ca nu ai sa reusesti, ca nu poti, ca esti incapabil, ca nu meriti, ca tu trebuie sa faci altceva, si nu ceea ce vrei, ca esti prea prost, ca esti prea simplu, ca esti prea fucked up, ca tu trebuie sa fii la 7/9 ospedale, ca n-ai ce cauta in libertate, pula mea, ti le mai zic eu? Ar trebui sa le stii. Abureli dintr-astea, orice, de fapt, nu doar abureli. Incepand de la promisiuni (Promisiunile nu sunt facute sa fie incalcate. Oricum toate se incalca, sau se ocolesc. Si legile, si promisiunile.) si terminand cu ce vrei tu, minciuni, alte bullshituri. Orice, ca sa iti schimbe tie directia, orice, ca sa te vada pe tine, cum pici, ca un castel facut din carti de joc, orice, absolut orice, fir-ar viata a naibii sa fie uneori. Si-or sa iti spuna orice, ca sa te calareasca psihic, si ca sa te lase fara tot ce ai: sensibilitate, dorinte, vise, planuri, suflet, blandete si candoare. Ai sa ramai cu fix o pula. Atat. Bine, oricum, cu aia ramai ca n-ai ce te face... e in pantaloni. Dar, sfatul medicului: nu dispera. Nu zic ca ai o viata in fata, sau ca nu ai pierdut nimic, sau ca nu ai nimic de pierdut, sau ca, ce e frumos abia urmeaza. Nu... Nu mai am treaba cu manuitul cuvintelor. :) N-am mai pus mana pe carte in ultima vreme, si mi-am iesit din mana. Dar n-ai de ce sa disperi. Nu te ajuta cu nimic. Daca vrei sa te resemnezi, fa-o. Dar n-o fa in disperare si nici in tacere. Pentru ca oamenii disperati, fac lucruri disperate, si exista o probabilitate sa iasa urat. Si singurul care o sa piarda, ai sa fii tu. Hi hi... Ca de obicei, numai tie ti se poate intampla, si nu altora. Asa zic toti. Inclusiv eu. Hi, hi, pe dracu'.
Dar, intr-adevar, lupta pentru supravietuire a fost dintotdeauna grea, urata, cenusie, trista, pesimista, de cacat. Si mai ales, de unul singur, poate fi plina de oroare. N-a zis nimeni ca e usor. Asa ca, siliconu' in fata, zambetul pe buze, spatele drept, si privirea inainte si fruntea sus, in pula mea, ca viata trece repede si nu iei nimic cu tine in groapa. Distreaza-te, ca nu tine mult. Si traieste. Pentru tine. Ca pentru altii, poate ai facut-o destul. In fond... it's your call. Asa se spune.

Schimbare - Sanchi (partea III)


Daca am invatat ceva din viata asta, am invatat ca sufletul il atingi cu suflet. Nu cu mocirla. Te intreb, ce preferi? Un zambet, mangaiere, sau o flegma si o privire incarcata de ura? Pune in balanta. Ai sa iti dai singur raspunsul. Eu tot singura mi l-am dat. Si sunt trista, de multe ori, cand ma gandesc ca am avut nevoie de suflet, langa mine, si nu de pula, cum multi sunteti tentati sa credeti.(Ati intuit ca ca ma doare in cur de parerea dumneavoastra)Hormonii n-aveau ce sa caute, eu aveam nevoie de suflet. Nu de vorbe frumoase, nu de poeme, nu de flori, nu de sex. De suflet. Dar, pana nu ti-o iei in freza, nu te inveti minte. Si chiar te daca inveti minte, ai multe ocazii pe parcursul vietii, sa ti-o mai iei in mutra de vreo cateva ori, pentru ca suntem imperfecti si nu le cunoastem chiar pe toate. Crezi ca esti maestru in toata regula? Hai sa iti spun care-I spilu'. Ai sa crezi asta pana in momentul in care te vei uita in oglinda, iti vei trage peste scafarlie una-doua, cu tot sufletul si te vei intreba: “ – Da’ eu cu ce pula mea am mai gresit de numai mie mi se intampla?” Ei, atunci n-ai sa mai crezi ca esti maserias in toata regula. Ai sa vezi si ai sa iti dai seama ca e ceva gresit, ca e ceva incomplet, ca e ceva aiurea, ca e ceva in neregula, ca ai scapat anumite amanunte, ca ai uitat alte amanunte, ca ai considerat minore alte amanunte, ca ai amanat altele, si uite asa, te-ai scos. Te-ai scos pe dracu’... ai intuit. Astfel, ai reusit sa iti faci o alta problema, pe care ai sa o adaugi la lunga ta lista de probleme, de: “de facut”, de: “trebuie sa” de: “de finalizat”, etcaetera, si ai sa constati ca nu mai ai timp, ca ai din ce in ce mai putin chef, de viata, de zambit, de petreceri, de trezit dimineata si mers la munca de la 09 la 17, cu acelasi tramvai de ani de zile, in aceeasi zona, cu acelasi echipaj, cu acelasi sef cretin si tampit la cap, care e stresat si ala, are o gasca acasa, care-i poate si proasta, care il asteapta, ii cere, il streseaza si aia, ii face reprosuri, asa cum ti se intampla poate si tie, si ai sa iti dai seama ca nu e totul asa de roz, decat daca te imbraci in haine de steoarfa.

Certitudine, Existenta, Schimbare - Sanchi (partea II)


Uit... ca lumea din jurul tau e construita sa te futa in gura, uit, ca ai nevoie de experienta ca sa privesti cu fruntea sus spre viitor, sau spre ziua de maine, sau spre ora urmatoare. Uit, ca experienta o acumulezi doar daca iti iei sutulete in cur… uit. Sau ma fac ca uit. Din acelasi motiv: de ce sa fut in gura un om drag? De ce sa-l trec prin toate chinurile imaginabile si inimaginabile? De ce sa ma pis in sufletul lui? De ce sa inchid ochii la durerea lui? De ce sa il las singur, cand nimeni nu mai e langa el? De ce sa il las singur, cand nimeni nu il mai vrea, cand toti il resping, cand toti ii dau cu sutul? De ce? Unui om drag, nu ii faci astea. Categoric nu. Si atunci, oamenii dragi, care iti sunt dragi si carora le esti drag, de ce pula mea fac si iti fac toate astea? Atunci... Nu imi ramane decat sa prefer unul care ma iubeste dar nu stie sa mi-o arate, in schimbul unuia care ma iubeste doar ca mi-o arata strict in felurile de mai sus, adica sa isi bata joc “din dragoste” de sufletul meu.
Probabil, asa isi arata ei dragostea, afectiunea, blandetea, caldura, rabdarea, duiosia, gingasia, iubirea?

Certitudine, Existenta, Schimbare - Sanchi


Nu stiu daca detin vocabularul necesar sa fut atata lume in gura, dar cred ca imi permit vocabularul necesar, macar sa aduc la cunostinta faptele si trairile, framantarile si durerile si emotiile si sentimentele la care ei au chiulit si au tras chiulul cat au putut, iar daca n-au putut, atunci, evident, au inchis ochii, in speranta ca poate nu ii vede nimeni. Iar daca i-as fi vazut pe toti, la momentul potrivit, sau, la momentul cel mai potrivit, as fi spalat pe jos cu fiecare in parte si i-as fi tavalit prin noroi si jeg. Dar nu i-am vazut pe toti, de fapt, cred ca pe nimeni, pentru ca am fost oarba si am sperat. Am doar anumite tinte, care sunt trecute acolo, undeva, in capul si inima mea, pe o lista. O lista pe care o tot aman, o tot aman, o tot aman, in singura speranta ca poate se vor schimba. Si uit… uit ca gunoaiele nu se schimba.

luni, mai 25, 2009

Am Vazut Un Status cu "Imbecil" - Traducere


Imbecilitatea nu se preda in scoli, dar se invata. Nu are culoare politica, dar are sustinatori. Nu este privita ca infractiune, dar este agresiva.
Imbecilitatea nu poate fi oprita, dar imbecilul poate fi ocolit. Iata un
Ghid de supravietuire printre imbecili.

1.Imbecilul se naste imbecil. Creste. Se dezvolta. Evolueaza in propria imbecilitate, confundand ignorarea de catre ceilalti cu ignoranta celorlalti.
2.Imbecilul nu este neaparat prost. Adesea imbecilul da dovada de un soi de inteligenta care-i permite sa-si poleiasca imbecilitatea cu diplome si titluri.
3.Lingau prin definitie, imbecilul are scop in viata atingerea recunoasterii sociale. Orice recunoastere sociala a unui imbecil scoate in evidenta doze noi de imbecilitate.
4.Autosuficient, imbecilul crede ca reactiile alegice pe care ceilalti le au in fata imbecilitatii sunt forme de respect fata de propria persoana.
5.Imbecilul nu poate fi contrazis: fara a se indoi vreodata de sine, se considera detinator al adevarului absolut. Imbecilul nu face afirmatii, el da sentinte.
6.Imbecilul nu are nevoie de fraze, ci doar de cuvinte rupte din context. Imbecilului ii place sa epateze, citand fara sens tot ce crede ca ar putea impresiona.
7.Imbecilul nu dialogheaza; el doar jigneste. A jigni este singura sa bucurie si, atat cat i se poate aplica notiunea, singura sa compasiune.
8.Cu imbecilul nu se poate comunica. Imbecilul te poate auzi doar daca vorbesti pe limba sa, insa, chiar si atunci, nu te poate intelege.
9.Imbecilul se considera superior celui care, de rusine, refuza sa-i raspunda la imbecilitati. Ceea ce pentru ceilalti este penibil, pentru imbecil este glorios.
10.Delator prin vocatie, este iubit de corporatii, de institutii de stat si de partide si ajunge, nu de putine ori, in pozitii de conducere.

miercuri, mai 06, 2009

Mi-am luat hamster!


Mi-am luat un hamster. Il tin intr-un acvariu. Am scapat acvariul si a crapat sticla. Hamsterul a luat-o razna la plimbare, sta sub dulap. Daca da pisica peste el, il papa crud.
...Dadusem cu otrava pentru gandaci. A mancat otrava.
Am gasit hamsterul cu burta'n sus.
Tre' sa arunc la gunoi toate porcariile inutile pe care dau banii lunar.

Si uite'asa, am revenit


Am fost maritata de 6 ori pana acum. 6 asta, e o cifra care revine mereu in viata mea. Primul meu sot a fost barbatul ideal, ma adora, imi facea toate mofturile si poftele, ii spuneam "ursuletul spalator" sau " masina de spalat Berelux 3 in 1" (vase-rufe si podele)
Cu un zambet si o bere, executa toata treaba din gospodarie. Toata viata cautam un barbat bun, dar vrem mereu mai mult (ne plictisim de prea mult bine si de prea multa liniste). Scapam de el si ne plictisim singure.
Evitam barbatii cumsecade intrucat bunatatea lor obliga la reciprocitate, si ar trebui sa daruim si noi pentru ca primim mult in schimb, dar suntem poligame... adica niste curve, care nu meritam un barbat decent.
Acum, nu trebuie sa ma mai rad zilnic pe picioare. Mi-a crescut o blana de 1 cm, da' nu conteaza, ca si asa nu se mai uita nimeni la mine. E placut totusi. Cand ma scol dimineata, am ochii umflati ca de la flama de sudura, arat ca o bufnita dar in juma' de ora, cu faina si alte smacuri, capat fata umana. Ma culc machiata, ma scol demachiata. Cearsafurile au toate nuantele curcubeului. Muma padurii, e bebelus pe langa mine.
Acum, nu mai trebuie sa fac compromisuri. De fapt, faceam totul, ca el nu voia nimic. 95% din viata, e sex (in cuplu).
Mi-am luat vibrator. Pot sa fac dragoste cu cine vreau. Ma scol mult mai plina de energie de cand a plecat.
De cand l-am lasat pe exu' (nr.?) umbla jegos si neingrijit, si-a lasat barba (romantic), se spala cand ploua, a slabit zece kile, chefuieste cu lautari si maneliste tot la bar la Cristi, ca se mutase acolo (fir'ar el + ma-sa...)
Asta se destrabaleaza prin baruri de la 15 ani iar eu stau in casa...
Cretinii astia, isi pastreaza prietenii si se distreaza de minune. Noi nu avem amintiri comune cu prietenele. De fapt, nu avem prietene. Ca toata viata ne-am jucat cu papusile.

Am inceput sa pun bani deoparte sa vizitez piramidele. Pana la pensie, o rezolv eu si pe asta.

- Voi reveni in atentia dvs., in curand.