miercuri, februarie 18, 2009

Hmda! Am murit si n-am simtit


Ma doare in cur de capra vecinului, cu tot cu vecin cu tot.
Problema sunteti voi, o parte din voi. Una mare. Ca pe voi nu va doare, pe voi va freaca ce face capra.
Si capra vecinului, si capra bruneta de la parter care tocmai s-a mutat in apartamentul de vis-a-vis... si tot ce tine de curul ei, de viata ei. Sunteti la curent cu toate barfele, cu tot ce se intampla, sunteti deplorabili si din nou, imi faceti scarba si o sa imi faceti scarba pana cand o sa inchid ochii ultima oara.
O mai zic o data, pentru a suta mia oara: Oamenii sunt brutali, rai, egoisti, agresivi, violenti, competitivi.
Si au creat o societate cu aceste trasaturi.
Asa ca, sfatul medicului, adica al meu, e in felul urmator:
Nu va mai tot cacati pe voi sa va plangeti de ce viata de cacat duceti si ce rea e lumea.
Lumea suntem noi, fiecare dintre noi. Cum suntem, asa o avem, cum vrem sa fim, asa e si ea, cum ne purtam noi, asa se poarta si ea, ce ne ofera ea, ii oferim si noi ei.
Dar tot imi faceti scarba. Va dezumanitati, dragilor.... Si sunteti oameni.
Ii spuneam unui om drag mie, ca a te detasa, budistii spun ca e cheia succesului.
Da, ok. Si daca te detasezi de tot ce misca in front, s-ar putea sa ai o surpriza, nu tocmai placuta... Pentru ca a te detasa, si a fi om... e o problema. Se cam bat in cap, nu se lovesc deloc...
Si asa nu suntem fericiti. Ne mai detasam mult, s-ar putea sa nu ne placa ce va fi sa se intample.
E sanatos sa te detasezi... Dar, cu atentie... cu grija, cu multa grija...
Pentru ca dezumanizeaza.
Iar noi, suntem oameni.
Chiar daca multi dintre noi, doar cu un titlu.

Tot... Absolut.... Tot


As arunca:

1. tot ce ma face sa injur dimineata
2. tot ce ma face sa injur dupa amiaza
3. tot ce ma face sa injur seara
4. tot ce ma face sa injur noaptea
5. tot ce ma face sa injur dis de dimineata
6. tot ce ma scarbeste
7. tot ce urasc
8. toata minciuna
9. toata ura
10. tot egoismul
11. toate problemele mele si ale altora
12. toate complexele
13. toate frustrarile
14. toate angoasele
15. toate toanele
16. toata tristetea
17. tot cutremurul sufletesc din lume
18. toata durerea
19. toata pierderea pe care am suferit-o cu totii
20. toata rautatea
21. toata violenta
22. toate dramele
23. toata foametea si setea
24. toate intrebarile fara raspuns
25. toate nevoile tuturor
26. toata inadaptabilitatea - desi, a te adapta in societatea de astazi, nu e un lucru tocmai sanatos
27. toate supararile si temerile tuturor
28. toate orgoliile
29. toata uratenia din lume
30. toate problemele de sanatate
31. tot ce nu ma lasa sa dorm
32. tot ce ma chinuie
33. tot ce ma murdareste
34. tot ce ma enerveaza
35. tot ce e mizerabil si rau, si crud, si amar, si trist, si dureros, si deranjant pentru toti

Si le-as arunca in semineul asta, sa arda. sa arda. sa ardasi nici macar scrumul sa nu mai ramana
Sa nu mai ramana decat dragoste, bine, sanatate, iubire, zambete, fericire, hrana, curatenie...
ETCAETERA, ca sunt prea multe si trebuie sa plec.

Ride On.... with Whiskey 'N' Blues


Ride On, asta era o piesa de a lui Little Axe, un negru cu o voce de... negru, da, superba, din punctul meu de vedere si apropos de Ride On, tocmai sunt pe punctul de a ma uschi pentru a einspea mia oara din orasul natal, sa ma duc acolo unde e snobism, drogurile mai la vedere, manelele mai aproape, oamenii de cacao si mai aproape, trafic infernal, nesimtire, invidie, rautate, egoism, durere in pula, etcaetera, mai mult decat oriunde in alta parte, bineinteles, din punctul meu de vedere.
Acum, stau la un pet de Timisoreana, niste alune si seminte decojite, cu cu doi din cei mai apropiati si dragi oameni mie, care inca, ma mai suporta si mai imi sunt alaturi, intr-un fel in care, numai ei stiu, si asta imi face bine, pentru ca intr-o ora jumatate, deja sunt in drum spre capitala Romaniei, si probabil, daca nu e niciun accident, cum tot se intampla in ultima vreme, ajung cu bine si imi rezolv problemele pe care le am de rezolvat acolo, neuitand a ma inarma cu rabdare si mult simt al umorului, pentru ce ma asteapta cand ma intorc inapoi, "acasa"...
In cinstea voastra, si a tuturor prietenilor mei, mai torn un pahar de oxigen lichid, sa am ce ma pisa, dar cum baietii cu maxi-taxi, care au tur si retur Bucuresti-Iasi, Iasi-Bucuresti, nu fac decat vreo 3 opriri, dintre care 2 sunt de cateva minute.... am sa ma pis pe mine, si azi abia mi s-au uscat blugii. Ei, lasa, ca amanuntul asta, l-oi rezolva pe parcurs. Cum totusi am racit la burtica si imi vine sa imi dau drumul des (desi n-ar fi rau, sau, chiar asa de rau, dintr-un punct de vedere, hmm... numai de mine cunoscut, momentan) sper sa ajung ok, fara prea multe probleme si fara sa ma supere in draci prea tare genunchii si fara sa ascult manele timp de 7-8-9 ore pana ajung, pe maxi taxi.
Acu' ascult o melodie - ce cauti tu in viata mea-
Chiar, ce cautam in viata unora?
As raspunde, pai, de obicei, ma caut pe mine, prin altii. Nu imi iese chiar intotdeauna.
Dar momentan mi se cam rupe, nu ma doare inima in mine.
Imi va fi dor de baietii astia. Si sper din inima, sa ma intorc repede. Bucurestiul ma afuma, ma strica, strica ce e bun in mine, ma darama, chiar daca ma caleste; consider ca sunt deja calita, suficient. Suficient pentru lumea asta, sau, pentru unii, foarte multi, dintre voi.
Lumea se invarte n jurul sexului si al banului. Nu in jurul copiilor si al florilor.
Da' cand ai timp, bea ceva, asculta un blues, miroase o floare, mangaie un obraz de copil, saruta niste ochi albastri... in care tot ce sa faci, e sa speri ca nu sunt bucati de sticla in ei... raceala....
Viata e cu bine si cu rele, cu despartiri, cu nervi, cu foarte multi nervi, cu framantari, cu bucurii... Separa-le pe toate, pune-le in camere diferite, ai grija de ele, si de alea bune, si de alea rele, si cat poti, nu incerca sa cauti un om care sa scoata tot din tine... pentru ca in primul rand, vei scoate partile rele, vei primi reprosuri, mai apoi, recunostinta. Bineinteles, tu decizi daca se merita.
Ne auzim prin capitala, la o noua intrare in blog, desigur.
Cordial, Maydell, The Storyteller

luni, februarie 16, 2009

Un clasic, a zis o treaba....


"Doua adolescente au incercat sa se sinucida cu pastile antidepresive si alcool, intr-o camera de motel unde fusesera cazate de catre un taximetrist. "La doua ore a venit tatal uneia dintre ele si mi-a spus ca fata lui se sinucide intr-o camera. Am luat cheia de rezerva si am incercat sa intram, dar lasasera cheia in broasca, asa ca am spart usa. Cand am intrat, le-am gasit pe pat in coma, abia mai bolboroseau ceva. Tatal mi-a spus ca fiica sa l-a sunat si i-a spus ca a luat pastile si se omoara din dragoste", a declarat receptionerul. Fetele au fost duse de urgenta la Spitalul Judetean de Pediatrie."
Hai, ma lasi?
"Una a vrut sa se sinucida din dragoste si cealalta din solidaritate cu prima, fiind cu labilitate psihica dupa celelalte tentative."
Too Much Love Will Kill You, da'nu la modu' asta, ca bagi pastile in tine si alcool.
Dragostea omoara, pe bune..., nu ca te omori tu din cauza dragostei. Te omoara ea pe tine, fara pastile si alcool.Trebuie doar sa nu mai ai persoana din care ti-ai facut centrul universului (si ai gresit, daca ai facut asta, de aia si mori, da' cum inimii nu prea ii comanzi...) langa tine, si s-a terminat distractia, viata, tot, absolut. .... Too Much Love Will Kill You...
Mi s-a parut o idiotenie ca fatuca respectiva sa fie dusa la spitalul de dilimani. Aia nu fac altceva decat sa bage medicamente in ea, picaturi, multe altele... chestii pe care daca le-ar sti un medic adevarat si ar face public... ar fi urata treaba iar tu ai fi leguma. In loc sa stea de vorba cu ea, sa ii explice de zeceori, bland si calm, cum e treaba cu amorul cand e, si cu amorul cand nu mai e...
Dar cine mai are rabdare sa educe? Sa explice? Sa invete? Sa fie aproape? Sa fie "acolo". Iaca, poftim, de aia se sinucid toti. Din lipsa de afectiune, nu neaparat din lipsa faptului ca saptamana asta n-ai avut o bucata de paine pe masa sa le dai copiilor. Sau invers, dar cu aceeasi problema. Au tot ce vor, la 18 ani conduc masini, au bani, au toale de toale, telefoane de nu stiu de care, si nu au pic deafectiune, intrucat babacii lor nu prea mai au timp, decat de cariera. Si pe urma toti se mira de ce se apuca de droguri, sau ii gasesti cu vena sparta, sau mai stiu eu ce, dupa gratii...
La ce mai faceti copii? E CRIZA. Si oricum va doare pe multi in cur de copiii vostri. Ii faceti ca sa aveti pe cine tine in brate, ca sa iesiti la cersit?

Stiri -


"Iasul este plasat de statistici, la nivel national, pe un ingrijorator “podium al sinucigasilor”. Inaintea judetului nostru se mai afla doar Harghita si Covasna. Anul trecut, medicii ieseni s-au luptat sa pastreze in viata in jur de 1500 de oameni care si-au pus in gind sa moara. Urmeaza primavara, anotimp despre care medicii si psihologii sustin ca au loc cele mai multe tentative de sinucidere.
In fiecare zi, patru ieseni incearca sa incheie socotelile cu viata. Cel putin asta arata cel mai recent studiu la care lucreaza echipa centrului de suicidologie. Astfel, in anul 2007, peste 1.500 de ieseni au avut tentative de sinucidere, dublu fata de 2004.
Printre cele mai importante motive: consumul de alcool si saracia. Sumele cheltuite pentru intoarcerea celor care au apucat-o pe calea mortii sunt pe masura. 13.000 de lei costa spitalizarea unui pacient care si-a dat foc. Nici medicamentele pentru bolnavii psihici nu sint mai ieftine."
Astia's tampiti de'a binelea... Auzi, ca macheala si saracia ii imping pe astia sa-si curme zilele. Poti sa fii un ranjet toata ziua, fericit si toate alea, cu un job stabil si bine platit, cu o familie frumoasa, si sa te duci in garaj sa iti trgi un glonte in teasta.
Poti sa fii milionar in dolari si sa te spanzuri. SI asa, cu criza asta, indusa, neindusa, nu mai conteaza... tot se intampla. Miliardarii falimenteaza, eventual.
Sau poti sa fii pur si simplu depresiv, intrat in depresie de multa vreme, deprimat de toate cacaturile si maruntisurile vietii, si sa iti iei zona de pe Terra. Sunt einspe mii de motive pentru care o faci. Unii o fac pentru ca au fost parasiti, unii o fac caau luat o nota proasta, unii o fac ca au fost concediati, unii o fac ca au datorii, unii o fac ca s-au saturat de platit facturi. Cine o face ca a tras la masea? Pe langa alcool, trebuie sa mai ai si motive. Unii o fac pur si simplu din curiozitate, sa "vada" ce e dincolo. Daca e ceva. Sau o fac pur si simplu ca au impresia ca e ultima solutie, daca o poti numi solutie, sau pentru ca pur si simplu s-au saturat sa fie pioni, sa joace un rol in jocul asta, numit viata, sau o faci ca asati s-a sculat sau nu ti-ai vazut-o azi. Motivele difera de la caz, la caz, de la fiinta umana, la fiinta umana. Difera si creierul pe care il ai in tartacuta. Induri, cat induri, da' pe urma, te cam saturi. Asta e tot.
- Cauza sinuciderilor mari din Iasi, sunt frecventele joase scoase de motoarele masinilor. Iasul este cel mai poluat fonic si gazos de la masini auto, din Moldova, si printre orasele cu cei mai multi locuitori pe metru patrat din Europa. Frecventele joase au influente emotionale puternice, la oameni si animale. La intorsura Buzaului, unde vin din scoarta terestra frecvente joase puternice (placile tectonice se freaca intre ele), sunt paduri de unde au fugit si pasarile, nu numai animalele! Din pacate din Iasi nu pot fugi oamenii de infrasunetele scoase de motoarele auto, caci aici au serviciu, copii la scoala, locuinta.
Unde o fi Proiectul Venus...
Nu te costa nimic sa visezi.Dimpotriva. Te ajuta. Sa nu sari in cap. Fara parasuta. Ganditi-va de doua ori inainte. Poate e ceva in neregula. Daca tot la concluzia aia ati ajuns, atunci rezolvati problema. Sau fumati o tigara si mai judecati o data, cat savurati o ultima tigara...